A Mi Történetünk

A 1960-as években Guy Ligier, magas szintű sportoló, aki Franciaország motorkerékpár-bajnoka és Forma-1 pilótája volt, saját sportautó gyártásába kezdett, amelyet egyaránt szánt versenypályának és az utakra. Ez egy emberi és technológiai kaland volt, ami több mint 20 Forma-1 versenyautó építéséhez vezetett.

Az 1980-as években, a luxusautóktól a versenyzésig, Guy Ligier diverzifikálta tevékenységét és traktorfülkék gyártásával bővítette vállalkozását, majd áttért a jogosítvány nélküli autók gyártására az első LIGIER JS 4 modellel.

A Ligier Group megszületése

A Ligier Group 2008-ban jött létre, amikor két meghatározó szereplő, a Ligier Automobiles és a Microcar egyesült az európai könnyű és nehéz quadricycle piacán. A Ligier sportteljesítményére és a Microcar 30 évnyi technológiai tapasztalatára támaszkodva a csoport mindennapjaiban azon dolgozik, hogy kielégítse a speciális, fejlődő és innovatív igényeket.

A francia ipar büszkesége

A Ligier Group két gyártóüzemmel rendelkezik, melyek Abrest (Allier) és Boufféré (Vendée) településeken találhatók. A Ligier Group teljes termékskáláját Franciaországban gyártja.

Több mint 40 éves tapasztalat


Ez a több mint 40 éves tapasztalat arra összpontosul, hogy a csoport hatékonyságát új modellek kifejlesztésével és a hatékonyabb mobilitás elősegítésével növelje.

JS, Guy Ligier Hódolata Jo Schlesser Előtt

A Ligier ma az ötvenedik JS50 verziót ünnepli, és minden sorozatszám előtt az "JS" kezdőbetűkkel tiszteleg Guy Ligier sofőrje és nagy barátja, Jo Schlesser előtt.